nieuws

CDA wil uitstel over beslissing aanpak veiligheidsmaatreglen N35

Kruispunt Bos op de N35 bij Raalte
Kruispunt Bos op de N35 bij Raalte
Tijdens een inspraakavond van Rijkswaterstaat over de veiligheidsmaatregelen langs de N35 in Mariënheem heeft Plaatselijk Belang Mariënheem een alternatief gepresenteerd voor de plannen van Rijkswaterstaat. CDA Overijssel wil daar goed naar kijken en daarom het besluit over de veiligheidsmaatregelen uitstellen.
Het gaat om een oplossing van Rijkswaterstaat voor een kruispunt bij Heino. Deze oplossing zou wat betreft Plaatselijke Belang en de Mariënheemse bevolking ook prima bij Mariënheem toegepast kunnen worden.

Serieus naar kijken

Woordvoerder Verkeer en Vervoer Bart van Moorsel ziet ook mogelijkheden voor dit alternatief. "Ik ga aanstaande woensdag tijdens de commissievergadering de gedeputeerde vragen serieus naar dit alternatief te kijken. Met de aanpassingen aan de N35 wordt de doorstroming beter en dat heeft voor Mariënheem nadelige gevolgen."
"Alle opties die binnen het budget lijken te passen én die bijdragen aan de veiligheid van het dorp moeten we een serieuze kans geven”.
Om het plan die serieuze kans te geven moet de beslissing over veiligheidsmaatregelen op de N35 op 20 december wellicht worden uitgesteld. "Ik ga de gedeputeerde vragen of hij hiertoe bereid is", aldus Van Moorsel.

Extra geld

In deze Statenperiode die nog loopt tot 2019 is er 15 miljoen extra beschikbaar gekomen voor het verbeteren van de veiligheid op de N35. Het grootste deel van dit geld heeft al een bestemming, zoals het aanpakken van knooppunt Bos bij Raalte.
Een deel van het geld is nog beschikbaar. Over de bestemming wordt in een overleg tussen Rijkswaterstaat, provincie en gemeenten op 20 december een beslissing genomen. Maar dat besluit moet dus worden uitgesteld als blijkt dat dit nodig is om het voorgestelde plan van Plaatselijke Belang Mariënheem goed te kunnen bestuderen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.