nieuws

Deventenaar (40) om het leven gekomen bij ongeluk in Diepenveen

Een 40-jarige man uit Deventer kwam om het leven
Een 40-jarige man uit Deventer kwam om het leven © Arjan Penning
Een 40-jarige man uit Deventer is gisteren bij een frontale aanrijding op de IJsseldijk in Diepenveen om het leven gekomen. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
Een bestelbus reed in de richting van Olst naar Deventer en kwam door een nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Een tegemoetkomende automobilist (52) kon nog ontwijken, maar de 40-jarige automobilist botste wel met de bestelwagen.

Uitwijken

De 52-jarige bestuurder kwam bij het uitwijken op de verkeerde weghelft terecht en botste met een auto vanuit de richting Olst. Zijn auto schoot door de klap van het wegdek af en kwam onderaan de dijk tot stilstand. 
De man zat bekneld in zijn voertuig en was buiten bewustzijn. De brandweer heeft hem uit de auto bevrijd en vervolgens met een ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle overgebracht. Zover bekend bleef de automobilist met wie hij in botsing kwam verder ongedeerd.

Bestuurder vast voor verhoor
De bestuurder van de bestelbus is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een dodelijk ongeval. De 47-jarige man is na pijnklachten voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Daarna is hij weer naar het politiebureau overgebracht waar hij wordt gehoord.
De Verkeersongevallenanalyse doet sporenonderzoek. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.